En blogg om min Albin Cumulus - iWanna som jag köpte våren 2012. iWanna har från 2013 sin hemmahamn på Öckerö och seglas längs västkusten.

måndag 25 februari 2013

Tankarbete

I somras fick jag problem med att diesel läckte och rann ner i kölsvinet då jag fyllde tanken full. När jag rev ut tanken igår och äntligen kom åt att inspektera slangarna ordentligt hittade jag det som läckte - avluftningsslangen hade gett upp för länge sedan.


När jag sedan plockade bort givaren och tittade ner i tanken inser jag att det nog var rena turen att jag ännu inte fått motorstopp. Den geggan jag hittade där hade kunnat sätta igen vilket bränslefilter som helst.
5 kommentarer:

 1. Hej ! Väldigt intressant blogg. Har också en Cumulus, Rödluvan som ligger i Karlslund, Stockholm. Skall snart lossa bränsletanken. Är det svårt att få loss den ?

  SvaraRadera
 2. Hej, egentligen bara att lossa på fyra muttrar och slangklämmorna till slangar för bränslepåfyllning och avluftning och sedan lyfta upp tanken.
  En enkel grej som man ändå kan svära alldeles för mycket över när man nästan, men bara nästan når de där innersta muttrarna. ;)

  SvaraRadera
 3. Ytterligare en fråga. Hur kunde du ta bilden ner i tanken ? har Du satt in en inspektionslucka ?

  SvaraRadera
 4. Bilden tog jag efter att jag plockat bort den gamla tankgivaren.
  Det blir då ett hål med ca 5-6 cm i diameter. Funkade att få upp sörjan från botten genom det hålet också med trasor fastsatta på en pinne :)
  Funderade säkert på inspektionslucka när jag höll på, men av någon anledning valde jag att inte montera en sådan.

  SvaraRadera
 5. ok jag förstår. Jag har inget sådant hål på min, mäter nivån med en pinne genom tankhålet. Gör det svårt att få ut allt slem.

  SvaraRadera