En blogg om min Albin Cumulus - iWanna som jag köpte våren 2012. iWanna har från 2013 sin hemmahamn på Öckerö och seglas längs västkusten.

torsdag 18 april 2013

Stripes

Jag rev ju bort stripes och namn i höstas och har inte kommit till skott med att köpa nytt förrän nu, mest beroende på att jag helt enkelt inte kunnat avgöra vilken vinylfoliefärg som legat närmast Hempels True Blue. Färgprover på webben går inte att använda och tydligen har målarfärg och vinylfolie olika färgkodsystem(?) så det slutade med att jag köpte ett par färgprover innan jag kollade efter en leverantör som verkade bra, snabb och billig.
Tre dagar efter att jag lagt min order hos dekaltrim.nu låg ett paket i lådan med rätt stripes och namn i färgen 2413G Mörkblå. Perfekt.
Det får inte finnas något vax kvar där folien skall sitta så innan jag började montaget tvättade jag först med avfettning och sedan med rödsprit. Namndekalen var hur lätt som helst att montera när man följde instruktionen på dekaltrims hemsida. Stripesen var lite pilligare att få dit. Den skulle dels bli rak, vara utan blåsor och täcka färgskiftningarna som blivit i gelcoaten av originalstripesen. Resultatet blev till slut bra och båten ser nu annorlunda, dyrare ut.


40mm folie täcker
det gamlaFolien, Jac Serisign, skall hålla i åtta år. Vi får väl se, den kanske har blåst bort när jag kommer till båten nästa gång, men håller den bara ett par år är det ok. Med tanke på allt annat som man lägger ned på båten i både pengar och arbetsinsats så är det här ingen stor sak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar