En blogg om min Albin Cumulus - iWanna som jag köpte våren 2012. iWanna har från 2013 sin hemmahamn på Öckerö och seglas längs västkusten.

tisdag 29 oktober 2013

Byta motor?

Den gamla Yanmarn har startat och tuffat på utan synliga problem hela säsongen,  men den har ingen större ork och vid minsta lilla motvind så sjunker toppfarten till sövande 3,5 knop.
Den kan fortsätta så i flera år till, eller lika gärna lägga av när som helst.
Jag ser framför mig det stora generalhaveriet på första semesterdagen så för att undvika det har jag börjat titta på ett byte.
Jag har kollat runt bland några olika handlare och motorn är ju som väntat bara en del av kostnaden. Sen tillkommer ett antal tusenlappar för tillbehör och en arbetskostnad på ca 27-30.000 kr.

Jag tänker "Hur svårt kan det vara att göra jobbet själv?" och när en av de firmor jag pratat med uttrycker det som "det är ju inte precis en raketuppskjutning" så tycker jag det är värt ett försök.

Nu skall jag bara bestämma mig för vilken motor jag skall ha. VolvoPenta och Yanmar har kampanj till sista oktober och skall det bli någon av dem så börjar det bli brått, men Vetus, Solé och ev. Lombardini är också intressanta.


Dagens boktips är "Byt motor i båten" av Micke Westin som låg i brevlådan idag.
Om den är bra vet jag inte än, men förutom google så är detta det enda läsbara jag har hittat på området. En riktig recension kan ev. komma först till våren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar