En blogg om min Albin Cumulus - iWanna som jag köpte våren 2012. iWanna har från 2013 sin hemmahamn på Öckerö och seglas längs västkusten.

tisdag 29 april 2014

Bakslag med backslaget

För ett tag sedan tyckte jag att jag hade hyfsad koll på tidplanen för motorprojektet och det löpte på enligt plan mot sjösättning. Den kollen försvann för ca fyra veckor sedan då jag skulle rikta in motorn lite mer noga för att kunna bestämma var motortassarna skall bultas fast. Det var först då jag märkte att klämkopplingen inte passade ihop med flänsen på backslaget. Klämkopplingen testades på ett annat där det passade perfekt så då återstod bara att skruva loss och lämna in backslaget.
Istället för att montera motorn blev det nu istället ett reklamationsärende som har dragit ut på tiden ända till igår då ett nytt backslag äntligen levererades.
Förutom att det varit rätt störande att bara veta att, men inte när det kommer ett nytt backslag så har arbetet inte blivit så mycket försenat då det har funnits en hel del annat att förbereda med filter, slangar, kablar och wire.
Det mesta av det vanliga vårjobbet har också hunnits med. Båten är polerad utvändigt och botten är nästan klar.
Blir det inga mer bakslag så kanske det kan bli sjösättning i vår ändå?

Nu fattas bara motorn!


Så här skall det se ut.
Klämkopplingen passar exakt.
Det felande backslaget. Omöjligt
att montera klämkopplingen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar