En blogg om min Albin Cumulus - iWanna som jag köpte våren 2012. iWanna har från 2013 sin hemmahamn på Öckerö och seglas längs västkusten.

måndag 7 april 2014

Motorbyte - Slangar

Börjar känna lite tidspress nu. Sjösättning är bokad till 12 maj och det känns fortfarande som om det är mycket kvar att göra innan jag ens kan börja med den vanliga vårrustningen.
Idag gick jobbet dessutom riktigt trögt. Det funkar helt enkelt inte att vara 190 cm när man skall ner i stuvfack eller jobba i utrymmet bakom motorn. Det tog hela dagen, men nu är i alla fall ljuddämpare och avgasslang på plats och det blev rätt bra till slut.
Det var först lite klurigt att hitta ett bra ställe för ljuddämparen. Förutom att den skall vara lägsta punkten i avgassystemet, skall den även vara minst 12 cm lägre än utloppet från motorns avgaskrök. Dessutom är utrymmet där den skall vara inte särskilt stort och saknar plana ytor som man vågar skruva i.
Löste det med att fästa två plattjärn mellan ljuddämparens "fötter" som jag sedan skruvade fast i en bräda jag monterat tvärs över utrymmet.
Monterade även ventilationsslangarna, så nu är det bara reglagevajrar och bränsleledningar kvar att fixa här nere källaren.

Expansionskärlet som sticker ut lite för långt framför motorn har jag nu flyttat till motorrumsväggen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar